Aankoopbegeleiding voor uw droomhuis

 

Bent u weer nét te laat? Of één van de dertig kijkers? 

Een aankoopmakelaar vergroot uw kansen op een krappe woningmarkt aanzienlijk. Niet alleen bij het vinden van een woning, maar ook later in het traject. Als uw bod concurrerend is met dat van iemand zonder aankoopmakelaar, gaat de voorkeur meestal uit naar u, mét makelaar. Zekerheid is vaak doorslaggevend. In dit stappenplan leest u hoe mijn intensieve aankoopbegeleiding verloopt.

 

Let op: De aankoopbegeleiding is op basis van No Cure no Pay, u betaalt alleen bij een succesvolle aankoop achteraf!

Stap 1: Woonwensen in kaart brengen

 

Samen met u stel ik een woningprofiel op. Op welke locatie ligt uw droomhuis, met welke voorzieningen in de omgeving? Hoeveel slaapkamers heeft u nodig? Wilt u een grote tuin en met welke ligging? Ook bespreken we wat u van mij verwacht: hoeveel geeft u uit handen en wat wilt u zelf doen?

 

Stap 2: Financiële mogelijkheden bespreken

We onderzoeken niet alleen hoeveel u kunt lenen, maar ook hoeveel u maximaal wílt besteden aan de hypotheek. En hoeveel eigen middelen brengt u in? Als u wilt, verwijs ik u door naar een financieel adviseur voor een gratis kosteloos verkennend gesprek.

 

Stap 3: Op zoek naar een geschikte woning

Op basis van uw woningprofiel, ga ik gericht voor u op zoek in het totale woningaanbod in Gouda en omgeving. Daarvoor gebruik ik de VBO-database, met een groter aanbod dan websites als Funda. Ook maak ik uw zoekprofiel kenbaar bij collega-makelaars, zodat u kans maakt op woningen die niet op de markt komen.

 

Stap 4: Woning bezichtigen

Tijdens de bezichtiging kunt u zich volledig richten op de grootte, sfeer, indeling en stijl. Wat is uw gevoel bij de woning? Ondertussen bekijk ik het pand kritisch op het gebied van bouwwijze, onderhoud, gebreken en noodzakelijke reparaties of verbouwingen. Zo behoed ik u voor een overhaaste, verkeerde beslissing op basis van emoties.

 

Stap 5: Bouwkundige en juridische beoordeling van de woning

Ik doe onderzoek naar het juridische eigendom, bodemverontreiniging, het bestemmingsplan en bouwvergunningen. Als u een appartementen op het oog heeft onderzoek ik ook de Vereniging van Eigenaars (VvE). Is die financieel gezond? Hoe hoog zijn de servicekosten? Samen bespreken we de haalbaarheid van eventuele aanpassingen of verbouwingen. 

 

Stap 6: Professionele onderhandelingen

Dit is het moment waarop ik mijn courtage voor u kan terugverdienen. Ik ben op de hoogte van de plus- en minpunten van de woning, wat goed van pas komt tijdens de onderhandelingen. Niet alleen de koopsom, maar ook de beste voorwaarden qua opleverdatum, roerende zaken, ontbindende voorwaarden en overige condities zijn onderwerp van bespreking. Bovendien toont u zich een serieuze kandidaat met een aankoopmakelaar, wat uw kansen aanzienlijk vergroot.

 

Stap 7: In orde maken van de overeenkomst

Als we overeenstemming hebben over de koopsom en voorwaarden, stelt de verkopend makelaar de overeenkomst op. Ik zorg dat alles correct wordt vastgelegd in de overeenkomst, waarbij uw belangen zijn gewaarborgd. Vervolgens nemen we het contract samen door, zodat u precies weet waar u voor tekent. 

 

Stap 8: Staat de champagne al koud?

Voordat de woning wordt overgedragen bij de notaris, voer ik met u een inspectie uit om te zien of de woning volgens afspraak wordt opgeleverd. Daarna gaan we samen naar de notaris. Na ondertekening van de akte van levering en de sleuteloverdracht bent u definitief eigenaar van uw nieuwe woning.

Wilt u een nieuwe sleutel aan uw bos? Neem contact op voor een oriënterend gesprek.

Ik help u bij het zoeken en kopen
Bedrijfsgegevens
Blauw Makelaars
Graaf Florisweg 115
2805AJ Gouda 
T: 0182 239 222
M: 06 14703366
Info@blauwmakelaars.nl
Openingstijden
Maandag     
Dinsdag        
Woensdag  
Donderdag  
Vrijdag           
Zaterdag     
9:00 - 17:30 uur
9:00 - 17:30 uur
9:00 - 17:30 uur
9:00 - 17:30 uur
9:00 - 17:30 uur
9:00 - 17:00 uur
Bereikbaarheid
Blauw Makelaars is bereikbaar:
 
Ma - Za: 9:00 tot 20:00 uur.
Aangesloten bij:
 
 
makelaar-delft-vbo.png
Funda klein.png
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon